Hoppa direkt till innehåll

Nio fastigheter i Vidsel klara

Fiberinstallationen för nio fastigheter i Vidsel är klara och de kan nu beställa både internet- och TV-tjänster. Övriga får vänta till våren när tjälen gått ur marken så att arbetena kan återupptas, se tidigare artikel.

Bra att veta för de nya kunderna

De som anslutit sig har fått en kundenhet (CPE) installerad i samband med inkopplingen. En stund efter att man slår igång den har den konfigurerat sig själv och man kan beställa tjänster. Enklaste sättet är att koppla in en dator eller router till CPE'n och försöka surfa. Man kommer då automatiskt till en portal där man kan beställa tjänster. Efter man gjort det tar det en liten stund och sedan är man uppkopplad. Man kan också beställa på denna sida under rubriken "Tjänster" eller ringa direkt till en tjänsteleverantör.
Router/WiFi-router ingår inte utan den får man köpa själv om det inte kommer med abonnemanget från tjänsteleverantören. Har man en gammal router sedan tidigare som man använt till ett ADSL-abonnemang t ex, så är det stor sannolikhet att den är för långsam och kan begränsa farten på det nya abonnemanget. Man bör då skaffa en ny router som har bättre prestanda.
Här till höger finns det ett nedladdningsbart dokument som beskriver hur man kommer igång med bredbandet och saker som man ska tänka på.